Hade det inte varit så att det förra helgen bokstavligt talat regnade snöslask här i Stockholmstrakten, så hade vi kanske slängt filén på grillen, men vädret avgjorde, och behovet av så kallad comfort food vad helt klart mycket stort
Eftersom denna helg helt är vigd åt Yin Yoga Teachers’ Class Training på underbara Happy Buddha Yoga Studio – behöver jag fylla på med energi titt som tätt
Knäck försiktigt i äggen en bit ifrån varandra och ställ in pannan i mitten av ugnen. Just det här receptet kommer från boken Good morning – frukost hela dagen av Liselotte Forslin och Ulrika Ekblom och publicerades i Tidningen Hallen, nr 9, 2016
Jamie Olivers youtubekanal, Jamie’s Food Tube är helt amazing. 100 % rippat (och bara liiite tweakat av mig) frånFood Tube och DJ BBQ, en av Jamies sidekicks
Smaksalt för laxen2 tsk rostade sesamfrön1 tsk rostade fänkålsfrön1 tsk rostade anisfrön2 tsk rostade korianderfrön1/2 tsk kardemumma2 tsk saltBlanda alla ingredienser till ett pulver i en kryddkvarn eller hacka i en mortelLax600 g lax (mitt delen)smaksaltolivoljacitronsaftSkär laxen i fyra portionsbitarMassera in laxbitarna med smaksaltet, låt vila i kylskåp i 1-2 hLägg ugnen på 90 graderSkölj bort saltet från laxen med kallt vatten, torka med hushållspapperSmörj fisken med olivoljaPacka laxbitarna i smörpapper och lägg paketet i en ugnsform med skinnsidan uppåtGrädda laxen i ugnen i ca 30 min (tills innertemperaturen nått 43 grader)Laxen skall inte bakas kruttorr utan den skall behålla sin fina rosa färg och saftighetTa bort skinnet, smaksätt med citronsaft och toppa med nötcrusten och tahinisåsenStrö över med granatäppelkärnor och servera med de övriga tillbehörenNötcrust för laxen1 dl rostade valnötter1 liten shalottenlök1 stor röd chili, fröna borttagnaen näve färsk myntaen näve färsk koriandercitronsaftolivoljasaltHacka alla ingredienser småttBlanda med olivolja och en skvätt citronsaftSmaksätt med saltQuinoasallad med aubergine 2 dl quinoa (använde både svart och vit quinoa)1 stor aubergineolivoljacitronsaft + skalfärsk bladpersilja1/2 granatäpple, saften och frönasmaksaltKoka quinoan enligt anvisningen på paketetSkär auberginen i skivor eller kuber, salta och låt stå i ca 30 minTorka av auberginen och stek den gyllenebrun i en stekpannaBlanda quinoa och aubergineSmaksätt salladen med olivolja, citronskal- och saft, färsk bladpersilja, smaksalt och granatäppelServera kall eller varmTahinisås2,5 dl turkisk jugurt1,5-2 msk tahini1 st hackad vitlöksklyftaskalet av en citron + en skvätt citronsaft (såsen får vara syrlig)saltBlanda alla ingredienser, smaka av med salt och citronsaft 2 tsk rostade sesamfrön
I veckan samlades vi ett gäng hungriga och nyfikna matbloggare i Kortedala för en afton med temat "land" där vi skulle välja ett land och laga mat därifrån
D. e. t. h. ä. r. m. i. n. a. v. ,. k. 2. 0. 1. 5. å. s. b. p. S. l. J. O. y. o. u. ’. F. d. T. z. g. Ö. (. ). 3. -. j. f. c. E. x. ö. M. %. w. B. Q. N. 4. q. á. /. H. L. 8. R. A. G. –. P. V. d l
Att utforska matlagning och bakning från andra länder är så kul tycker jag. Ibland sliter jag mitt hår för att jag inte vet vilket recept jag borde utgå ifrån
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.