Strö på socker, florsocker, vanilj, citron på hallonen. Tillsätt mjölk, smält smör, ägg och vanilj till mjölblandningen och blanda ihop på medelhög hastighet tills väl kombinerat
Täck tårtan med vispad grädde och dekorera med färska hallon. Vispa samman smör med äggulor. Första lagret kan man ha mosade hallon på och på den andra lagret kan man ha vaniljkräm
Skär kakan i smala bitar och servera med grädde och färska bär. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårtamed tryffelglasyr och rostade pinjenötter. )Igår kväll kom min fina svägerska på besök och vi lagade den mycket goda pastan med salami, pinjenötter och ricotta som jag gjorde för någon vecka sedan
Här har jag enbart köpt en burk med ekologisk hallonsylt som inte är lika söt som vanlig sylt och sedan strött ut hela hallonoch blåbär över syltlagret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.