4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Fräs den förvällda och hackade eller frysta grönkålen i en gryta med smör. Rör om under tiden. Tillsätt fond eller skinkspad och grädde och sjud kålen, i ca 10 minuter
Halländsk fisksoppa är en ofta återkommande soppa här i huset. Den är riktigt god & matig. Jag hade egentligen tänk att göra något helt annat, med den lilla laxbiten jag tagit upp ur frysen åt mig och min man, men så dök det upp oväntade matgäster och jag fick snabbt tänka om
Välkomnade dagens väderomslag och passade på att sätta ett par satser med äkta Halländsk Flädersaft a la Kullaberg (plockade fläderblommorna där under morgonpromenaden)
Den här gången smaksatte jag med Halländska jordgubbar. Idag silade jag de två satserna med fläder- & vaniljsaft som jag satte i söndags och satte två nya satser
Det hela ska resultera i en uppsats och två recept – Slöingelimpa och Halländskt lantbröd. Efter lite provbakande hit och dit är jag nu äntligen jättenöjd med det halländska lantbrödet, som är baserat på gamla vetesorter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.