Blanda ihop nötter och och jordnötssmör. Hacka saltade jordnötter och blanda med jordnötsmör. Jag har idag blivit inspirerad av en bild jag såg på internet och provade att göra ”min variant” på en nyttigare biskvi, utan socker och mjöl
Blanda ihop gräddfil och majonnäs i en skål. Servera med kallskuret och tomater. Koka pastan enl anvisningen på paketet men använd lite mer salt än vanligt
Rör ihop allt till en smet. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,. Ta den kalla kladdkakan och bygg sedan upp med chokladbollsmeten och täck sedan med kokos
Den här varianten är gjord med matlagningsgrädde, vilket gör den extra barnvänlig i smaken. Fräs löken tillsammans med den rivna morötter tills de börjat mjukna
Man kan förstås välja att försöka efterlikna traditionella smaker på biffar och sås, men jag föredrar att göra det medvetet annorlunda – dels för att jag inte försöker kamouflera något (det har aldrig funkat de gånger jag faktiskt försökt), dels för att jag tycker det funkar bättre att anpassa kryddning och proportioner efter råvaran
Smaka av med mera kryddor eller tomatpuré om det behövs. Servera med ett grovt helkornsbröd. "Går hem hos barnen" stod det på tvärs över bilden till det här receptet i Expressens bilaga "118 GI-recept"
Oftast slutar det med att jag får hjälpa med att hälla ingredienser i bunke och sedan därefter får ta hand om resten men det brukar vara glada miner och kladdiga fingrar
Dessutom bytte jag ute hälften av rågmjölet emot grahamsmjöl, bytte ut havregrynen mot rågflingor, minskade en aning på mängden bikarbonat & hade i lite mer fil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.