Låt gärna lammkotletterna ligga och gotta sig i marinaden ett par timmar innan det är dags att lägga dem på grillen så blir de härligt möra och smakrika
Fläskfilé är tacksamt kött att marinera och att lägga på grillen (eller i stekpannan). Här är fläskfilén marinerade i rökig tabasco chipotle och whisky
Eftersom vi inte var hemma i onsdags så kollade vi på finalen av Grillmästarna när vi kom hem i torsdags och jag blev lite inspirerad av deras mixed grill tallrikar (grattis Martin föresten även om jag höll på Jimmy som ju faktiskt bor här i Torslanda)
Hade egentligen tänkt att grilla fisk idag men det fanns bara en liten bit färsk lax på ICA i Matfors och jag var inställd på röding, så det fick bli kött
) Sist köttkvarnen och korvhornen monterades på köksmaskinen resulterade det i chorizo som i sin tur hamnade på en mixed grilltallrik där det fick sällskap av potatissallad med olika sorters salladsblad, en skiva grillat lamm, en bit revben och kall tomatsås
Till detta en kantarellsås och vitlökspotatis, samt grillade sparrisar. September är den första höstmånaden, och även om september har börjat väldigt varmt känns det ändå att det är höst
Tack och lov har vi lock på grillen så det gick att slutföra grillningen trots allt. Ikväll när Patrik precis hade tänt vår grill så kom världens regnskur
Värmen, doften och framförallt, smaken. Äntligen är grillsäsongen här. Det blev paprika och lök på spett, dubbelmarinerad kalvinnanlår och några kalvfärsbiffar
Idag blev det grillad majskyckling och den urgoda primörsallad som grannen S hade gjort till Valborg (med några små ändringar i receptet, ärtskott glömde jag t
Vi grillade korv och hade det mysigt. salt och peppar. På kvällen fortsatte vi grillandet på hemmaplan, det blev folieknyten på grillen fyllda med lax och grönsaker
Stekt potatis med lite gräslök, färdig Rydbergs Mangorajasås, färdig bearnässås, och så en bit vildsvinsfilé, samt rådjursfilé på grillen, som sen får vila en stund i aluminiumfolie
Lägg upp på fat, ringla över honung och strö över pumpakärnor. Grilla eller stek osten ca 4 min, vänd några gånger under tiden. Skär osten i 12 bitar och lägg en aprikos på varje ostbit, fäst ev ihop med tandpetare. 240 g Arla Apetina® grill cheese
Grillet var gott som tusan, ölen smakade bra och solen var precis lagom varm. Ledig hela dagen igår och idag, vad passar sig då bättre än lite shopping på förmiddagen och en fet middag på kvällen
Nej kära troll och skit som har maskerad på våningen under, jag gillar inte troll och jag gillar inte folk som skriker på innergården i vårat ”flotta” kvarter mitt i natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.