Imorgon bjuds det på rester från dagens middag som bestod av baconlindadfläskfiléoch blomkålsmos. Inte så att jag är rädd för att jobba men det är ju så skönt att slippa vakna till väckarklocka och skynda sig iväg På morgonen
Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten och dadlarna runtom med varsin tandpetare i. Ont om tid och ont i foten gjorde att jag ville göra menyn ganska enkel för mig
Då tändes grillenochpå den blev det fylld lövbiff och naanbröd till detta krämig potatisgratäng. Vi kör vidare med grillningen, man lär så länge man lever och det blir bättre och bättre
Och bjöd på buffé vår närmsta familj på varmrökt lax, marinerad fläskfilé, kycklingfilé, mormors köttbullar, potatissallad, sallad, vattenmelon, goda ostar och ett suveränt pain blanche
Låt gärna lammkotletterna ligga och gotta sig i marinaden ett par timmar innan det är dags att lägga dem pågrillen så blir de härligt möra och smakrika
Nu är det bara att skiva upp fläskfiléerna i centerimetertjocka skivor och fördela, öppna gömmorna (jag brukar klippa ett hål vid ena handtaget) och slå på tallriken, plocka bort timjankvisten och lägga på en ny
Skiva fläskfilénoch lägg med marinaden i en plastpåse. Linda in fläskfilébitarna i ett paket av aluminiumfolie och håll den varm i ugnen, bredvid gratängen
Servera sedan laxpaketen direkt på tallriken tillsammans med fetaostcremen och varför inte lite nykokt färskpotatis och en fräsch grönsallad med hyvlad sparris i
Jag behärskade mig medan jag rullade ut min grill några meter ifrån och tänkte att detta kanske blir en riktigt rolig föreställning med tanke på den tjocka rök som välde ut från hålen på sidorna av grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.