Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinka i mitt Kitchen. Gurkmejans vackra gyllene färg ger dessutom en passande gul påskasill, full av härliga smaker, och den kan lika väl förgylla midsommarbordet när det är dags för det
Barnen älskar gulaschsoppa, så det borde väl vara ett säkert kort med gulaschgryta tänkte jag. Men jag tror att det här helt enkelt var en förenklad variant och att det ska till fler kryddor
En värmande gryta när kylan biter ute. chiliflakes. Tillsätt kummin, lagerblad, paprikapulver och tomatpuré och häll över krossade tomater, buljong och vin
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Dela tomaterna i klyftor som sedan delas mitt itu. Häll oljan i en stekpanna och värm upp, bryn köttet väl på alla sidor, lägg över i en tjockbottnad gryta
2 gula lökar 1 röd chili 2 gröna paprikor 1 röd paprika 1,2 kg potatis 3 vitlöksklyftor 4-5 msk tomatpuré 10-15 dl vatten 2. - Läs hela inlägget här 6 port D. 2 gula lökar
Originalreceptet har jag (genom Eriks föräldrar) hittat på COOP , men jag har lagt till lite bönor och rotfrukter eftersom jag inspirerades av en gulaschsoppa som vi åt under en weekend i Polen nyligen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.