I dag har vi varit i metropolen Tomelilla, vi gav möbelaffären där en chans till i vår soffjakt. En jakt som känns oändlig just nu, hur många soffor som bär avtryck av våra rumpor vågar vi inte ens gissa
Vi såg med stor behållning på Jamie Oliver's "30 minute meals" när serien gick på TV. Även om jag har svårt att tro att de flesta av oss klarar av att hålla hans tempo, så var programmen bevis på att man med framförhållning och smarta knep i köket kan skapa riktigt vällagad mat på ganska kort tid
Ibland har vi fredagsmys med hembakad pizza. Efter att i många år ha hållt mig till Anna Bergenströms degrecept ur Nya Annas mat, började jag söka efter något ännu bättre
Jag har bakat baguetter enligt en, för mig, helt ny metod. Autolys kallas det. Även den här metoden är framtagen av en fransman, men till skillnad från huvudvärkstabletts-metoden är detta inte lur
Det är lika bra att varna direkt. Detta kommer att bli ett långt inlägg. Anledningen till att det kommer att bli långt är att jag tänkte vara detaljerad i både hur jag tänkt och hur jag gått till väga
Därför har jag tillsammans med Flora 100 % Växtbaserad bestämt oss för att ge oss ut på en liten jakt efter Sveriges svulligaste och godaste vegomacka den här veckan
Då har vi kommit till den tredje veckofinalen av “Sveriges bästa tunnbrödsrulle”. Här kommer veckans tre bidrag och vinnaren får ni veta senare i veckan
Nu har vi varit i Stockholm i några dagar och är hemma Småländsk mark igen. Varje mysig gränd av Gamla Stan har fotats, Skärgården har utforskats och älg har siktats
Så var det äntligen finaldags i jakten efter Sveriges bäst tunnbrödsrulle. Vi i juryn har i flera veckor lagat och provsmakat såväl höjdarrecept som riktiga bottennapp
Kladdig jakt på perfektion. Att variera ingredienserna i sockerlagen påverkar naturligtvis smaken och resultatet, men med rätt visp- och styckningsteknik kan man låta bli att åka runt i specialbutiker på jakt efter de där udda ingredienserna som verkar så oumbärliga när man läser recept på internet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.