Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på. Ta ut grytan med brödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag
Lägg på plåtar och platta till dem med mjölad hand. Rör ut jästen med 1 dl fingervarmt vatten. Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross
Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. Stort lycka till med brödbaket, och ha en härlig sommardag
Deras grova, danska surdegsbröd var en riktig hit. Sojamjölet kan ersättas med rårismjöl t ex, mandeloljan kan bytas till rapsolja, och pistaschnötterna kan ersättas med andra nötter, mandel, solroskärnor eller pumpafrön
Så jag tänkte dela med mig av mitt favoritrecept på frallor. Rör ut jästen med lite vatten. Pensla sedan bullar med lite vatten (för att de ska få en fin yta) och strö lite rågkross på toppen
Vi fortsätter försöken med att äta enligt FODMAP och då ska man bland annat äta glutenfritt. Häll degen i en avlång form, ca 1½ liter, med bakplåtspapper
Forma runda bröd med skeden och platta till lite så att de blir jämnare gräddade. När gröten kokat klart blandas olja och mjölk med gröten, kontrollera temperaturen som ska vara 37 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.