Blanda en marinad på ketchup, vatten, honung, grillkrydda och dra av rosmarin bladen, blanda väl, lägg i revbenen och se till att de får marinaden runt om
1 kg tjockarevben, sågade. Gnid eller pensla in revbenen med alla ingredienser, kör i ugn i en djup ugnsform på 150°C i 4-6 timmar, vänd reven en gång i halvtimmen och ös den regelbundet med vätskan i formen. 1 kg tjockarevben, sågade
Tjockarevben kan man ofta hitta till bra pris i affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva i ugnen och blir otroligt goda
5 kg revbensspjäll. Lägg spjället i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt det koka upp. Skumma av. Låt spjället koka ca 1 timme eller tills det att spjället lätt släpper från en gaffel som sticks i
4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjockarevbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Gnid in kambenen med grillkrydda och grilla under lock i 20 minuter. Vänd några gånger under tiden. Blanda ingredienserna till glazen och pensla benen på båda sidor
Red eventuellt av med maizenaredning om du vill ha såsen lite tjockare. En styck kontakt pluggades in i eluttaget och på gallret över elslingorna la vi revben som penslats i en härligt god grillsås, en sås som vi lagat till några gånger tidigare och verkligen gillar skarpt
Gjorde så himla goda grilladerevben häromdagen som var super enkla dessutom. Lägg i ca 1,5 kg (för 2 per) råa tunna revben och koka dessa i ca 40 min. 1 dl tomatpuré3 msk vatten0,5 dl rapsolja (eller liknande)1 dl honung 2 tsk chilipulver2 tsk ingefära2 klyftor pressad vitlök2 krm salt2 krm vitpeppar eller svartpeppar0,5 dl soja kinesiskBlanda samman ingredienserna och när revbenen svalnat något marinera dem i en påse tills det är dax att lägga dem på grillen
Rubbing till grilladerevben. Först gjorde jag en Rub som jag gned in och lät stå några timmar, sen körde jag på med mycket Glaze under tiden dom grillades
Tjock knäckta revben är en styckningsdetalj som vi gärna köper hem från slaktaren. Släng ihop marinaden, smaka av och smörj in de avrunna och nu svala revbenen
Jag serverade grillade späda morötter till köttet och smörstekt potatis. Det har varit (för) få grillkvällar den här sommaren och igår när solen var framme passade vi på att grilla revben
Tjockarevben från gris är ju helt fantastiskt gott och då det är mycket kött på dem finns det bra möjligheter att späcka dem med olika delikatesser från fantasins värld
En av rätterna på julbordet var grilladerevben. Pensla med glazen igen när de är färdiggrillade. Skär revbenen i bitar och lägg ner dem i en hög kastrull och täck med vatten och häll i de övriga ingredienserna (utom glazen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.