Har du ändå grillen igång kan det vara kul att också grilla drinktilltugget. Vi fick över ett par skivor getost från förra veckan och då passade det bra att göra den här lilla förrätten/tillltugget
Så här gör du. Skölj, rensa och torka rucolan och skär dem i mindre stycken om du vill. Skölj gurkorna, skär dem på längden, ta bort kärnorna och skär dem i småbitar
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.