Trä upp hummerstjärtarna på grillspett, pensla stjärtarna med såsen lägg hummrarna på den varma grillen (ca 250 grader) med skalet nedåt. Efter ca 10 minuter är de klara att vända, lägg dem med köttet nedåt i några minuter för att få de rätta grillränderna (det går bäst med ett gjutjärnsgaller)
Sjögräsrullar med tångkaviar och inlagd ingefära. Recept. 4 personer 500 g sushiris 7,5 dl vatten 4 msk risvinäger 2 msk mirin 3 msk strösocker 1 tsk salt Till servering
Lägg vitlökssmöret längst ner och sedan toppa med det hackade köttet. Igår grillade vi hummer. Det var längesen jag åt hummer och nu kommer jag ihåg varför
Grilla de blancherade hummerstjärtarna samtidigt med de vita sparrisknopparna. Börja med risotton. Servera hummern direkt med risotton, brysselkålsblad och friterade grönsaker
Förutom hummern så blev det en del andra godsaker också, men de tänkte vi fylla på med under kommande dagar så ni får några smarriga inlägg att se fram mot
Servera med kokt ris och strö gärna över färsk Timjan. 1 grillad kyckling. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.