Som huvudrätt kommer vi tillaga schweinehaxe, dvs fläsklägg som vi kommer att fixa pågrillen. Vi kommer då att koncentrera oss pådet österrikiska-bayerska köket
Idag blev detgrillad majskyckling och den urgoda primörsallad som grannen S hade gjort till Valborg (med några små ändringar i receptet, ärtskott glömde jag t
På måndag är det panerad fisk med grädfilsås. På Rydboskolan i Åkersberga bakas bröd varje dagJag har fått ett fantastiskt fint uppdrag att tillfälligt arbeta i köket på Resarö skola under en månads tid
Lägg dem sedan lite vid sidan och stäng locket så att de blir "ugnsstekta". Kyckling har en benägenhet att bli lite torr pågrillen, men inte det här receptet
Det blev en öring och en regnbåge som tillagades pågrillen. Efter ett par veckors sommaruppehåll med fiske, var det förra veckan dags att igen ge sig ut i ett par tre dagar och pröva lyckan (eller skickligheten om man så vill)
Tillsätt hackad röd peppar, delade tomater, kräftskal, vin samt vatten så det precis täcker. Därför föll valet av förrätt denna gång på en soppa gjord på egenkoktfond samt krispig sparris och havskräftsstjärtar
Du kommer att se hur bröden jäser upp lite pågrillen och blir tjocka och fina. Följ receptet och resultatet blir mjuka fina, goda pitabröd som kan fyllas med grillat och diverse goda tillbehör
Rätten är ju en "alltietträtt" så när potatisen är mjuk är det bara att servera. Lägg ut en rejäl bit folie på bänken, ringla på lite olja, lägg potatisen på folien salta och peppra
Nu hade vi inte eld här hemma men en bordsgrill och detblir också gott. Stek/grilla köttet på hög värme och ät tillsammans med ris och marinerade grönsaker
Vi kör vidare med grillningen, man lär så länge man lever och detblir bättre och bättre. Det blev tummen upp från L, men man blir väldigt mätt på potatisgratäng, som vanligt blirdet rester till veckan… perfekt
Salt & peppar (ska du bjuda småttingar är det bättre att ställa fram dettapåbordet i efterhand). Det ska “bara” vara en enkel lunch och det ska dessutom gå snabbt att fixa till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.