Med viss risk att över konsumera, men det är ju så gott. Just den här salladen med bönor blir härligt matig och jag äter den gärna precis som den är men den funkar lika bra till grillat
Servera med creme fraichesåsen. Gärna med ett glas rött. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Blanda ut med vattnet, tillsätt salt, olja och honung. Häll i mjölet och blanda till en fast deg, för hand, med elvispens degkrokar eller i en bakmaskin
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Vi hade främmande i lördags och bjöd då på denna grekiska pyttipanna. Det är riktigt gott och perfekt bjudmat som sköter sig självt i ugnen och sen serverar man med en supergod kall vitlökssås till
Det blir mycket grillat nu och lär så bli i några månader till. Men ibland blir jag så less det och då är det gott att göra en gryta, gratäng eller liknande
Jag orkade inte med mer tjafs och värmde utan att fråga på en låda till honom också. I helgen förberedde jag en grekisk moussaka jag tänkte skulle passa perfekt att servera till middag någon kväll i veckan
Smaka av med salt och några droppar citron. Servera till grekisk sallad och tex. 3 dl yoghurt, grekisk (tjock) – eller 0,5 l naturell yoghurt. 3 dl yoghurt, grekisk (tjock) – eller
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Det blev en omelett medgrekiska smaker. Hur är det med er. Vi åt vår grekiska omelett till middag tillsammans med ruccolasallad med päron och balsamicosirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.