Smaksätt gärna de wokade grönsakernamed japansk soya och sweet chili-sås. Dela fisken i lite mindre bitar och kör till en slät färs tillsammans med formfranskan
I veckan gjorde jag ett eget påfund med strimlade morötter, glasnudlar, stekt aubergine och lime med asiatisk smaksättning av shrimp paste, fish sauce och chili
Vi börjar med fisken. Skär ner alla grönsaker i lagom stora bitar. Riv ingefära, pressa vitlöken och pressa saften ur limen och blanda ihop allt med sojan
När jag hittade rätt mycket smörsopp i helgen så kom den här soppan medasiatiska smaker till. Blev rätt trött på den, det finns ju så otroligt många andra goda soppor att variera med
Vad gäller vinäger rekommenderar jag att använda sparsamt eller då och då – ersätt istället med citron och lime som man kan äta hur mycket som helst av
Ett nytt annolunda recept på "pulled pork", fast denna gång med kryddor ifrån det asiatiska köket. Koka upp valfria grönsaker i lättsaltat vatten och blanda med nudlarna
Ny vecka och nya maträtter, vi inleder med en wasabilax. Asiatiskagrönsaker. Med facit i hand vart det lika gott eller kanske tom godare än vad jag hade föreställt mig
Vi testar också att göra köttfärssås med extra mycket grönsaker i och använder även linserna i en mustig linssoppa med rotfrukter som värmer gott i kylan
Smaka av med salt. En fräsch förrätt som passar bra innan en tyngre varmrätt. Välj färsk frukt, eller “fuska” genom att köpa fryst, färdigtärnad i butiken
Jag gillar verkligen de asiatiska smakerna. Jag la upp allt på ett fat tillsammans med nämnda grönsaker plus lite skivad sommarlök, rostade sesamfrön och koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.