I helgen har jag bakat ett knådfritt surdegsbröd efter ett recept som jag länge tänkt prova. Brödet kallas "grand blanc" och är perfekt att baka under en dag när man vill ha tid med annat också - i mitt fall hann jag både njuta av det vackra marsvädret, tremilen i Lahtis och förbereda middagen
Ikväll går den stora drabbningen mellan Sandra Mastio och Ludvig Brydolf av stapeln. Duktiga kockar båda två, men nu är det så att jag köper alla Mästerkockarnas kokböcker och Ludvigs kokboksidé med recept där alkohol på något sätt ingår känns som en kokbok jag inte kommer använda särskilt ofta, därför hoppas jag nu kunna ställa in en kokbok av Sandra Mastio i min samling kokböcker av Sveriges Mästerkockar
Så var det äntligen finaldags i jakten efter Sveriges bäst tunnbrödsrulle. Vi i juryn har i flera veckor lagat och provsmakat såväl höjdarrecept som riktiga bottennapp
Betyg. 12 av 12 storslagna maträtter. Grand är inte bara ett vattenhål för törstiga möllanhispters utan även en lunchrestaurang för dom som jobbar i närheten
World Class är världens största bartendertävling och efter förra veckans avgörande i den nordiska finalen var jag grymt nyfiken på vad bartendrarna övertygade juryn med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.