10 min
Tillagningstid 15 min Totala tiden 25 min Glad påsk allesammans och hoppas att ni alla har en härlig skärtorsdag med glada besök av små, söta påskkärringar. Idag bjuder vi inte på godis som annars är den vanliga företeelsen denna dag utan gröna påskägg. En riktig liten färgklick på middagsbordet! Dessa funkar superbra att ha som tilltugg vid påskmiddagen och man kan enkelt dela dem i halvor och garnera istället för att gröpa ur dem som vi har gjort här. Funkar suveränt till en enkel brunch tillsammans med morgondagens lilla påskdrink. Om man inte gillar franska örter kan man helt enkelt hoppa över dem och äta dem naturella vilket smakar lika bra. Författare: Mejas Mat Recept typ: Förrätt Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 2 Ingredienser Bebis: 1 dl gröna ärtor 1 msk creme fraiche 25 g ost 1 krm franska örter 2 ägg Vuxen: 2 dl gröna ärtor 2 msk creme fraiche 50 g ost 2 krm franska örter 4 ägg kärlek (salt & peppar) Instruktioner Koka upp vatten och koka ärtorna i ett par minuter. Häll av dem i durkslag och koka upp nytt vatten till äggen. Koka äggen efter önskemål. Guide till minuter för olika konsistens hittar du här. Häll ärtorna i en skål tillsammans med uppmätt creme fraiche, franska örter och ost. Mixa samman till en slät puré. Nacka äggen och gröp ur gulan. Blanda gulan med lika stor mängd ärtpuré som gula. Lägg sedan tillbaka röran i ägget. Servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt. Bebis 6-10 månader: Om bebis är känslig för ägg kan man utesluta äggvitan. 3.4.3177
Under min morgonvandring såg jag att svågern har kvar massor av gröna tomater. Eftersom jag inte vet riktigt vad jag ska äta marmeladen till, och vad man kan använda den till i matlagning så avvaktar jag lite innan jag offrar dessa härliga gröna tomater
Denna veckan har jag gjort en väldig massa olika gröna smoothies. För ett tag sen köpte jag en smoothie-mixer som kom med två behållare som gör att man enkelt kan ta med sina smoothies t
Gröna blad, frukt och grönsaker innehåller massvis med vitaminer, mineraler och spårämnen. De har båda en helt OK smak som blandar sig väl med gröna smoothies
God morgon i stugorna,. Oj idag var de jobbigt att kliva upp när klockan ringde. Hade gärna legat kvar och dragit mig ett bra tag till men nu är jag uppe och ska kickstarta min morgon med en sådan här smoothie så jag blir lite piggare
Soppa i gröna nyanser, blev dagens middag. Det blev idel gröna ingredienser, om man bortser från kycklingen och sjögräsnudlarna, som jag berättar om här
Grön, krämig smoothie med spenat, avocado och kiwi. God morgon sunshines. Hoppas ni har sovit gott. Sömn är så himla viktigt för att man ska må bra, men tyvärr har jag (som vanligt) sovit lite skruttigt och lite för lite så jag känner mig lite mosig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.