Gröna påskägg
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kastrull
  • dl
  • msk
  • krm
  • 10 min Tillagningstid 15 min Totala tiden 25 min Glad påsk allesammans och hoppas att ni alla har en härlig skärtorsdag med glada besök av små, söta påskkärringar. Idag bjuder vi inte på godis som annars är den vanliga företeelsen denna dag utan gröna påskägg. En riktig liten färgklick på middagsbordet! Dessa funkar superbra att ha som tilltugg vid påskmiddagen och man kan enkelt dela dem i halvor och garnera istället för att gröpa ur dem som vi har gjort här. Funkar suveränt till en enkel brunch tillsammans med morgondagens lilla påskdrink. Om man inte gillar franska örter kan man helt enkelt hoppa över dem och äta dem naturella vilket smakar lika bra. Författare: Mejas Mat Recept typ: Förrätt Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 2 Ingredienser Bebis: 1 dl gröna ärtor 1 msk creme fraiche 25 g ost 1 krm franska örter 2 ägg Vuxen: 2 dl gröna ärtor 2 msk creme fraiche 50 g ost 2 krm franska örter 4 ägg kärlek (salt & peppar) Instruktioner Koka upp vatten och koka ärtorna i ett par minuter. Häll av dem i durkslag och koka upp nytt vatten till äggen. Koka äggen efter önskemål. Guide till minuter för olika konsistens hittar du här. Häll ärtorna i en skål tillsammans med uppmätt creme fraiche, franska örter och ost. Mixa samman till en slät puré. Nacka äggen och gröp ur gulan. Blanda gulan med lika stor mängd ärtpuré som gula. Lägg sedan tillbaka röran i ägget. Servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt. Bebis 6-10 månader: Om bebis är känslig för ägg kan man utesluta äggvitan. 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.