Till middag gjorde jag en grönärtsoppa, jag har gjort det tidigare fast med chevré ost fast denna gången tog jag pepparrotskrämoch oj vad gott det blev
SERVERA soppan med smulad fetaost, avocadomousse och några räkor eller röd kaviar alt forellrom. Den här gången satsar jag på en vardagligare och hetare form av Crème Ninon – grönärtsoppamed chili och vin istället för champagne
Grönärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
Dock icke denna eleganta sommarvariant som är lätt och rolig att laga och som med sin mjuka smak illustrerar att ärtsoppa faktiskt kan avnjutas grön istället för gul ochmedräkoroch pepparrot istället för fläsk och senap
Vad sägs om en grymt god grönärtsoppamed uppfriskande myntaolja och knaprigt kavringströssel. För en vegetarisk soppa, byt ut hönsbuljong till grönsaksbuljong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.