12-14 dl vetemjöl. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter. Lucia är här och jag hann varken se luciatåget på jobbet eller på TVn i morse, hade bestämt mig för att baka dessa bullar idag men inte heller det kommer att ske
35-40 min i 175 grader. 3-4 dl sylt. Smöra och bröa en form på ca. 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst, blanda i vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten
0,5-1 g saffran. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter. 0,5-1 g saffran
Det här receptet hittade jag i Ica's Buffétidning och den låter hur smarrig som helst, dessutom är det så pass snygg att den passar fint både som jul- och nyårsdessert
Stek kikärtorna i rikligt med olja på stark värme i ca 3-5 minuter. Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
Länge sedan jag höll på med mitt projekt äckel-veckan. Men lapskojs hör verkligen till den kategorin, jag minns verkligen hur det var när dom serverade det i skolan
Rör ner K-special och låt sedan smeten svalna något. Klä en plåt eller liten fyrkantig skål med aluminiumfolie och häll chokladen i ett jämt lager, ca 1,5-2 cm tjockt. 8 dl K-special. Smält allt utom blockchoklad och K-special i en kastrull2. 36-40 st. 8 dl K-special. 36-40 st
(om det är hög kakaohalt kan smeten vilja skära sig, rör då i 1-2 msk creme fraiche). Fick två recept på julgodis av en kollega, hon och hennes familj försöker undvika att använda socker
Hittade ett recept på en snabb och (förhoppningsvis) god glögg. Roligt att göra egen glögg och bjuda på, dessutom ser den så fräsch och fin ut att ha på bordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.