Då ska vi stilla lite nyfikenhet som kanske uppstod igår när vi la upp matlagningsbilder på Instagram och Facebook, direkt från det Mårtenssonska köket
God kväll. Idag slutade jag tidigt och efter jobbet tog jag med mig barnen och mötte upp mormor på stans biblioteket, där vi läste böcker, spelade spel, lekte och fikade såklart
HEJ på er,. Hur har ni det. Jag är ledsen för att det är glest mellan inläggen just nu men skolan tar enormt mycket tid, barnen är förkylda och jag själv försöker hänga med i ett tempo som just nu är liiiite för högt
100 g mjukt osaltat smör eller kokosolja. Gyllene rostbröd. Ett av de godaste bröd jag bakade på den tiden jag använde mjöl var ett saftigt citronbröd med hög andel smör
Gluten- och mjölkfria bakverk. Jag märker att det blir mer och mer populärt att baka glutenfritt, både på sökningarna här på bloggen men även i vanliga veckotidningar
100 g ljummet vatten. ca 100 – 150 g valnötskärnor som man kan rosta i en stekpanna vilket jag gjorde men det är en smaksak. 100 g ljummet vatten. ca 100 – 150 g valnötskärnor som man kan rosta i en stekpanna vilket jag gjorde men det är en smaksak
Blir inte alls så mycket bakande just nu, har tappat sugen lite därför blir det inte så mycket inlägg just nu, sedan så kan jag ju inte baka bara för att ha något att lägga in i bloggen, det skall ju ätas upp också J, funderar ibland på att starta en matblogg istället, fast det är så svårt att fotografera mat tycker jag, så att det ser gott ut menar jag och då funderar jag ju på om jag isåfall skall starta en helt ny blogg, där jag blandar mat och bakning
Paleorecept à la LCHF/Keto. Vi blir fler och fler nu som ätit LCHF under rätt många år. Jag började själv min lågkolhydratbana under våren 2009, efter en föreläsning med Dr Annika Dahlqvist
Kladdkakans dag. Förra helgen var jag bjuden på kalas hos min systerson och hans fina familj. De är mycket roade av matlagning och bakning, så det serveras alltid något riktigt läckert
Glutenfri Chokladfondant (4 port)ca 2msk kakao (till formarna)25g vit choklad100g mörk choklad (70%)100g smör plus lite extra till formarna2 ägg1,5 äggulor (eller en stor gula)45g farinsocker (nästan 1/2dl)1/4 dl havremjöl (använder Carlshamns havremjöl)Smöra 4 puddingformar som rymmer minst 1 1/2dl. 100g mörk choklad. 100g smör plus
Dillkött från Gammaldags husmanskost. Foto Mikael Eriksson. Svenska favoriträtter. Jag fortsätter att dela med mig av några kokboksrecept på mina absoluta favoriter i vår svenska husmanskostsskatt
Cookie Dough tryffel. Godkväll, godkväll. Idag har eftermiddagen verkligen gått i ett, så jag är nästan lite paff över att dagen redan börjar lida mot sitt slut om jag ska vara ärlig
Det blir lätt lite väl mycket av det goda livet här hemma. Så ibland behöver vi tänka efter en extra gång om det verkligen är nödvändigt med grädde i all mat och ta det lugnt ett tag
Ibland när jag behöver matlagningsinspiration söker jag efter intressanta klipp på You Tube. Oftast är det något med Jamie, Camilla eller Sophie jag ser
Det har varit ganska så svårt att få till ett recept som jag är helt nöjd med, och jag är inte helt 100 på att this is it heller, så om ni har några tips på hur ni brukar göra med era kålpuddingar så tar jag varmt emot dem
Det där med vegetariskt var ju inte så himla enkelt. Har googlat en hel del på vegetariskt och scrollat massor av sidor men det är inte mycket som är "ååh, det där låter gott"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.