Det var trevligt att byta ut pastan mot gnocchi, det gick hem hos alla i familjen. Inlägget Gnocchi alla sorrentina- Gratäng med gnocchi, tomatsås och ost dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Gnocchi är mjuka nudlar eller klimpar som lättast görs av pressad potatis. I Italien används ofta rätter med gnocchi som förrätt, eller som alternativ till vanlig pasta
Salt & Peppar. Salt & Pepper. Igår gjorde jag gnocchi. Det var första gången som jag gjorde det, gnocchi är italienskt och kan göras på flera sätt men dem vi åt var gjorda av potatis
salt & vitpeppar. Hemmagjord gnocchi är faktiskt mycket lätt att göra, och gott blir det. Ibland kan jag tycka att köpt gnocchi blir väl mjuk vid kokning, men det blir inte denna
1 burk krossade tomaterFärsk basilika samt lite oregano & timjan1 Vitlöksklyfta & 1/4 Gul lökSalt & Peppar100 gram Mozzarella & parmesan1 tsk socker100 gram grovt hackade körsbärstomaterInstruktionerBörja med att baka din gnocchi genom att koka din mjöliga potatis. Tillsätt din gnocchi, din ost och koka upp under 5 minuter
• Koka potatisen mjuk i saltat vatten. • Pressa eller mosa potatisen och låt den svalna något. • Blanda potatisen med majsmjöl, potatismjöl och salt till en deg
Vad ska vi äta ikväll. Frågar jag min fru. Gnocchi. Svarar hon. Ja då blir det gnocchi. Själva gnocchin är ju inget speciellt men det brynta smöret med salvia och citron är fantastiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.