Gnocchidipatate är potatispasta som framför allt görs i norra Italien. Degen blir ganska kladdig, men det rår du på med hjälp av att mjöla händerna när du rullar dinagnocchis
Är ju inte speciellt grym på italienska men det bör betyda "gratinerade potatisgnocchi i tomatsås". Johan hade önskat en kryddig korv eller skinka till
Gnocchidipatate är potatispasta som framför allt görs i norra Italien. På bilden har jag faktiskt använt färdiglagadegnocchi i Alperna efter en hel dags skidåkning – praktiskt, mättande och gott
Vi hittade detta lilla receptet som går väldigt fort (om man struntar i att göra egen gnocchi). Koka gnocchin enligt anvisningarna eller tills de flyter upp på ytan
Det här är Sallad Nicoise on acid. Syrligt, salt och sött. Massor med smak. Röran kan man göra i förväg, till och med någon dag innan, sen är det bara att koka potatisen
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.