Gnocchi di patate – med gorgonzolasås
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3-4 potatisar (det ska vara vällagrade stärkelserika potatisar till den här rätten – färskpotatis funkar inte så bra)
  • 3-5 dl vetemjöl, gärna durumvetemjöl (ta den mindre mängden först – mängden som går åt beror på hur mycket vätska det är i potatisarna)
  • 1/2 tsk salt
  • salt
  • ägg
  • 1 äggula Koka potatisarna mjuka. Skala dem om du inte kokade dem skalade. Låt svalna lite och pressa dem ner i en bunke där du låter potatisen svalna av innan du blandar i mjölet – och ett ägg och en äggula samt lite salt. Rör ihop till en deg. Du kanske behöver lite mer mjöl, eller lite mer ägg?
  • skalad
  • Gorgonzolasås
  • 2 dl grädde
  • 200 gram gorgonzola, skuren i bitar
  • 1-2 dl hackad bladspenat (går utmärkt med frusen)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.