Uppdrag 2 i SaltåKvarns smakråd var att utvärdera följande produkter från Saltå Kvarn. Olivolja ClassicoVit BalsamvinägerVita bönor små torraPumpakärnorVi fick med ett recept på Panzanella
Jag har aldrig varit på Saltå kvarn med jag har båda kokböckerna därifrån. Igår lagade vi Fyllda squash- och auberginerullar ur boken Året runt med Saltå kvarn
Den här varianten av kanelbullar eller kanelsnäckor kommer från Saltå kvarn. Kanelsnäckor a la Saltå Kvarn45-50 stFördeg160 g jäst1 liter mjölk (3%)3 st ägg1120 g vetemjöl specialVarm mjölken till 37 grader
Ingen människa lär sig någonsin att tycka om mat man tvingas äta - det är min övertygelse. I en av kommentarerna till mitt förra inlägg berättar barndomsvännen S att hon blev tvingad att äta potatis i skolans matsal
Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. DAG 1. Glasering. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite
Surdegen bubblar och snart är det dags att starta igång dagens brödbak. Bullar rullas och bröd formas. In i ugnen och efter några minuter fylls rummet av doften från ljuvligt bröd
Här är det lite av en kylskåpsrensning som det så ofta blir när det är just soppa på menyn, ett perfekta sätt att ta hand om den där förskrämda palsternackan som lämnats kvar och ge en ensam stjälkselleri lite uppmärksamhet
Skinnet lämnas praktiskt kvar i formen vid servering. Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Peppar, peppar. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Även jag fick lämna ett bidrag till broders 40-årsfest och det kulinariska utbudet. I vintras bjöd jag på vit sparrissoppa med de här snittarna till och de blev väldigt uppskattade då
Jag, som aldrig lämnat Europa, har lite svårt att avgöra sånt där. På indiska restaurangen i stan (ja, det finns två egentligen men jag föredrar den ena) får man alltid enormt god mat
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Det var väldigt länge sedan jag gjorde den rätten, men när ena dottern plötsligt önskade sig just det till middag så blev det renässans
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.