* Putsa kopparbyttor och mässing - Mässing är ju svårt att putsa, nästan omöjligt att få glänsande. Samma med en kopparbytta, till och med en gammal förstörd kan bli glänsande (även om jag har svårt för riktigt glänsande koppar faktiskt - den är finare eroderad)
Putsa filén fri från fett och hinnor och skär den i åtta bitar. Lägg bitarna på högkant och platta till dem genom att banka lätt med botten av en kastrull
San bei ji - Kyckling tre koppar. Detta är en klassisk rätt från Taiwan, namnet kommer utav att man från början gjorde den med en hel kyckling och en kopp soja, en kopp risvin och en kopp sesamolja
Fyll upp i glas eller koppar och ställ i kylen att stelna i ca 5 timmar. En klassisk dessert Chokladmousse var en dessert jag gjorde i mängd på 80 och 90-talet
Häll upp i ett litermått och fyll försiktigt smeten i små glas, skålar eller koppar. Söt med Sukrin. Nu har jag gjort min första pannacotta på sötningsmedlet Sukrin
Fick en fantastiskt fin traktörpanna i koppar i julklapp av mamma. Jag hade ju hoppats på att kunna göra en summering av 2015 innan nyår och även laga eller baka lite mer godsaker att bjuda på här
Häll upp på termos och drick flera koppar under dagen. Skala ingefäran och skär i mindre bitar. Låt småkoka i vattnet tillsammans med kanel, kardemumma o svartpeppar i ca 10 min
Super gott är det att äta i små koppar tycker jag, man tar gärna en till men ändå inte för de är så sött och mäktigt men jag lovar att man kan äta för mycket
Jag måste ha mina två koppar kaffe per dag och eftersom jag även måste ha mjölk och socker i kaffet för att jag ska tycka det är gott så har jag allt eftersom dragit ner på sockret i kaffet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.