Idag är det ju kladdkakansdag och då måste man ju göra en riktigt god kladdkaka för att fira det =) Jag funderade ett tag på att göra kladdkakemuffins eller en vit kladdkaka men till slut bestämde jag mig för att göra en klassisk kladdkaka och den blev jättegod som vanligt =) Åt dessutom kladdkaka redan på förmiddagenidag på fåfängan när vi åt brunch där och den var också god fast chokladtårtan som de hade för några år sen var ännu godare
Ni har väl inte missat att det är kladdkakansdag imorgon. Kom ihåg att man aldrig ska ha bakpulver i kladdkaka, för då blir den inte så där härligt kladdig
Tvätta citronerna och riv av det gula skalet ner i smeten ( inte det vita – för det smakar beskt ) Pressa ner saften ur de två citronerna och rör runt med en träslev
Kladdkakansdag infaller idag och för den som är sugen tänkte jag dela med mig av ett recept på en riktigt god sötsyrlig kladdkaka med smak av citron och blåbär
Om någon av er (mot förmodan) skulle ha gått och glömt vilket förträffligt middagsalternativ ugnsbakad falukorv är så passar jag på att påminna om det idag
Favoriter i repris eftersom det ändå är KLADDKAKANSDAG. Kakan görs med fördel en dag i förväg. Här kommer ett favorittips från mig om du äter LCHF men vill ändå baka (världens godaste) kladdkaka utan tillsatt socker
För även lakritsdagen infaller idag. Dessa choklad- och valnötsbollar med smak av lakrits tipsar jag gärna om ytterligare en gång då jag tycker de är helt fantastiskt goda
Idag känns det lite bättre med förkylningen men jag är inte helt frisk än, är fortfarande täppt i näsan och hostar lite men jag hoppas att det går över den här veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.