Ingen större skillnad mot att göra den inne men alltid skönt att laga mat utomhus. I formen till vänster har jag alltså hällt ner olivolja och fräst på löken sedan i med hälften av musslorna och slagit på vitt vin
Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. 1soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Rätten är ju en "alltietträtt" så när potatisen är mjuk är det bara att servera. Lägg sedan på löken som du skurit i klyftor, laxen och de hela tomaterna, salta och peppra lite mer, lägg sedan över rejält med färsk dill och längst upp en rejäl smörklick
Påsommarengrillar vi ofta fisk i foliepaket och nu senast gjorde vi också potatispaket till. Lägg två skivor tomat mitt på folien och lägg sedan en laxbit påtomaterna, salta och peppra
När allt är genomvarmt, knuffa ut det på sidorna medan du gör äggen i mitten. Lite förberedelser kvällen innan och sen gick det snabbt att bara värma upp allt och servera dagen efter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.