Strimla löken och finhacka vitlöken. Servera gärna med sallad. 750 g benfri kassler. 13 dl Kvibille® cheddar riven. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 750 g benfri kassler 1½ kg potatis 1 morot 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 6 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15% 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 dl Kvibille® cheddar rivenSättugnenpå 200°. 1Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm. 1Häll över den syrade grädden och tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min. Strö över osten och gratinera ytterligare ca 30 min
Servera med försk timjan på. låt småkoka medans de andra tillagas, rör net parmesanen det sista. Den skrek skyn som blev över eftet kycklingen använder du till sås , tillsätt grädde , buljong , färsk timjan , salt o peppar
Om alla vill ha nudlar så avslutar man med att blanda in nudlar i woken så att de också tar smak av allt gott, men eftersom det var olika önskningar hos oss serverade jag woken som den var
I princip är det bara att slänga ihop ingredienserna och skicka in allt i ugnen. Sen kan man sätta sig påaltanen eller i soffan medan smakerna bubblar ihop i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.