Supermumsigt (och nyttigt!) GI-bröd som jag hittade recept på i Ola Lauritzons kokbok Snabblagad GI. Brödet var väldigt lätt att göra och går att variera efter tycke och smak. Jag gräddade brödet 65 minuter
Ett stort bröd eller två små
1 timma
i ugnen på 175 grader
2 dl
havregryn
5 dl
grahamsmjöl
1 dl
linfrö (jag använde psylliumfrön)
2 tsk
bikarbonat
3 msk
honung
1 dl
hackade nötter (jag tog hasselnötter och solroskärnor)
1 rivet
äpple
4 dl
naturell yoghurt (jag tog lättyoghurt, funkade perfa)
50 g jäst 0,5 dl olja 5 dl vatten 1 msk honung eller 1 msk brödsirap 2 tsk salt 1 dl rågkross eller 1 dl vetekross eller något annat fiberrikt 3 dl rågflingor eller 3 dl havregryn ca 10 dl lantbrödsmjöl
Här är det utlovade receptet på mitt GI bröd som jag pratade om igår. 1 bröd25 g jäst4 dl ljummet vatten1 msk fiberhusk (psylliumfrö)2 dl quinoa½ dl rågkross 1 tsk salt1 tsk brödkryddor½ dl olivolja2 dl speltmjöl2 dl grahammjölen näve gojibär Smula ner jästen i degbunken
GI-bröd kallades det. På GI-brödet fanns alla möjliga frön. Suppe blev det på onsdagen. En varm och mättande soppa gör så gott i magen och jag kan nästan känna hur kroppen suger åt sig av alla välgörande vitaminer och andra nyttigheter från rotfrukter och blomkål
Nu skulle man förmodligen kalla det GI-bröd. Mormors kalljästa GI-bröd Dag 1. Jag har testat ett antal surdegsrecept och eftersom jag inte har en degblandare blir det väldigt mycket knådande
Så när jag i torsdags läst igenom det senaste numret av min Allerstidning, så bestämde jag mig - det skulle bli ett GI-brödbak och sedan en marmeladkokning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.