Rödbetschips600 g rödbeta neutral olja (till fritering) salt. 1Chèvredipp200 g chèvreost, med kant 2 dl crème fraîche 1 krm salt svartpeppar ev rödbetspulver (finns i välsorterade livsmedelsbutiker och på nätet)
Sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja och salt. Återigen landar det ett rödbetsrecept här på bloggen, det blev chips den här gången
Rödbetor är verkligen fantastiskt – vilken underbar smak de har. Billigt är det också, och odlas ofta lokalt, så det är en perfekt råvara att ha hemma – speciellt nu på hösten
Det tar längre tid än potatischips så prova er fram till det perfekta chipset, håll hela tiden koll på kastrullen och var beredd med ett lock för oljan kan börja brinna
Garnera med ett grönt blad ovanpå. Lägg upp på tallrik 4 skivor mandelpotatis som en solfjäder, placera rödbetschipsmed panchetta mellan mandelpotatis (se bild)
Pensla tomaterna med oljan och låt rosta bredvid. Låt vinet koka in på svag värme under omrörning, späd sedan med buljongen allt eftersom vätskan kokar in
Torkade dem i ugnen med kanel och mapelsyrup. I USA provade jag rödbetschips vilket var väldigt gott. Blanda lönnsirap med kanel och blanda försiktigt runt äppelskivorna så de inte går sönder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.