Julen närmar sig med raska steg och det är mycket som ska hinnas göra innan dess. Tårtan ska jag ha med mig idag till mina före detta arbetskamrater och vänner och önska en God Jul
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Kul med nya utmaningar och att laga nytt och prova mig fram gillar jag. Båda barnen åt mest ris och sås för såsen var så god och jag kan bara instämma så currysåsen är här för att stanna och kommer att upprepas många gånger från och med nu
-) Det blev en julig buffé med en rad goda rätter och så klart glöggprovning och en massa ost. Stek svampen i lite smör och lägg den tillsammans med tomathalvorna i en smord ugnsform
Kom på en supersmart idé så jag gick hem och slängde ihop en god kycklingfärsröra med lite goda kryddor som jag sedan bredde ut på ett smort bakplåtspapper
Med psykologitenta imorgon, julgodiskurs på måndag och en hel hög med jul- och decemberrelaterade aktiviteter känns det som om jag hade behövt ha några fler timmar på dygnet för att hinna sova lite mer… Men det ligger något i det där citatet jag såg i en almanacka för ett tag sedan
Jag är i full gång med att hosta och känna mig allmänt sjuk. Men jag är inte ledsen över det, jag lagar goda desserter på helgerna och får dela med mig till er med alla goda recept
Lite för sent insåg jag att mitt försök till dekoration - glittriga maränger och sockrade blåbär - antydde vinter snarare än försommar, men vad gör väl det när innehållet smakar fantastiskt av fluffig, gräddig vanilj och blåbär
Och det måste man ju göra med stil. Exra festligt blir det om man tippar glasen när pannacottan stelnar så man får ett snyggt och imponerande utseende på desserten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.