Se till att det blir fingervarmt. Dessa saffransbullar är verkligen de godaste jag har smakat. I år blir det till att satsa lite extra på mjölkfria lussebullar
Ibland blir man godissugen, men vet inte riktigt vad man vill ha. Då får det bli mammas nougatkakor de är farligt goda och när jag bodde hemma blev de mest bakade till jul
1,5 dl gräddfilsalt o pepparsmoked paprikapressad citronSkär mozarellaosten i 3-4 mm tjocka skivor (absolut inte för tjocka, då blir de degiga)Likaså med tomaterna (släng kanterna, de är inte så charmiga att servera)Varva mozarellan och tomaterna med varandraRingla över olivoljaSalta o peppra över hela salladenLägg på de färska basilkabladenPressa citrondroppar över, det fräschar upp o lyfter salladen
Det går snabbt, räcker till många, sköter sig själv i ugnen och det smakar lika bra dagen efter. Ikväll blev det en limpa med både mozzarella o parmskinka så till den tycker jag det är godast o bara servera en riktigt smaskig sallad med extra allt
Smält smöret och hacka chokladen i småbitar som du sedan lägger i smöret så det smälts. Hur enkelt som helst och du har säkert ett eget kladdkakerecept som du gillar
Den här lergrytekycklingen är en sån perfekt rätt att göra då, man hackar massa grönsaker i början men sen sköter sig hela rätten helt själv i ugnen medan man gör det man ska
Jag har ett hemligt knep som jag tar till och som ger dem det där extra. Låt stå så att smöret blir varmt tills du brer på för då är det lättare att blanda ihop fyllningen
Arbeta degen väl. Blanda sedan ner det i degvätskan. Ta upp degen och dela den i delar. Ta formarna direkt från kylen och grädda dem i nedre delen av ugnen, två åt gången i 45 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.