Och den gamle vännen Gaspacho kan så klart göras i massa olika former, färger och smaker. Gaspacho. Sommaren var senstartad men har allt kommit igång bra
Gaspacho kan så klart göras på många sätt. Det är varmt. Och det här med att säga nej till badutflykterna och stå i köket hela dagen känns mindre lockande idag
Ingredienser4-5 hela stora tomater 1 schalottenlök 1 urkärnad röd paprika 3 stänglar blekselleri 3 vitlöksklyftor 1 mogen avocado Saften från en halv citron Några stänk tabasco Cirka 1 dl vatten Så här gör duMixa alla ingredienser som de är till en riktigt slät soppa
Rosévin, morsan och gaspacho en dag som denna. 1 burk krossade tomater1/2 burk vatten1/2 gul lök1 klyfta vitlök1 kruka koriander1 liten zuccini1/2 dl olivolja1/2 dl vitvinsvinägerlite citron1/2–1 tsk salt nypa socker1 chilli (eller halv, beroende på styrka)+Krutonger, vitt bröd i bitarFinhacka lök och zuccini, pressa vitlöken, grovhacka koriander, blanda ihop med tomat, vinäger, vatten, olja, finhackad chilli, salt och socker
Maten var helt ok men gaspachodipen vi fick innan var en riktig smaksensation. En gaspacho som är mixad med vitt bröd och lite extra olja så den blir mer som tjock sås – jättegod till bröd
Han tänkte väl på att man har det i gaspacho så att det skulle bli bra =) Och det blev det ju. Jag gjorde en tomatsoppa inspirerad av Jamie Olivers Middag på 30 minuter
Gul Gaspacho. Hej fredag. Här kommer tapas – mello – bonanzan som jag skrev om tidigare i veckan. Eftersom vi bor i Götlaborg och inte kan få nog av ordvitseri så finns det så klart en tapasrätt till varje tävlingsbidrag
Jag blir heller sällan trött på mina smoothies, och vill jag göra nåt kul så varför inte en gaspacho, pesto eller torkugnsexperiment som jag gjort innan med bovete , kryddfrön och rostad mandel
Det blir ofta att jag gör sallad till lunch för att det är så enkelt och går fort att göra men till middag vill jag äta något annat och varierar då mellan raw gaspachos, guacamole dip med t
Ingredienser2 dl spritade ärtor (spritade = ta ur dem ur skidan)två nävar babyspenatbladtvå nävar färska kryddor, t ex persilja och basilikaen halv tomaten avocado3 pressade vitlöksklyftor1,5 msk ekologiskt lantbuljongpulver2 tsk spirulinapulversaften från 1/4 citron4 dl vattenSå här gör duDu tossar allt i en kraftfull matberedare, helt enkelt
en gaspacho på rökta tomater och bakad lök, Med ngt gott bröd till ex mjukt laggbrödSom varmrätt. Dags igen för en intervju och denna veckan är det Johan Bergquist som svarat på mina frågor
Grön gaspacho, persikosallad och en udda tabbouleh. Gå direkt till receptet. Gårdagen var som en dröm. Mina officemundering med långärmad skjorta och tillhörande slipover gjorde att jag nästan gick åt i värmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.