Galette är en fransk specialitet, som passar oss glutenintoleranta alldeles förträffligt. Här i Uppsala finns ett creperie, som serverar utsökta galetter med allehanda goda fyllningar, Creperie Lemoni
Efter att ha provat att göra egen lemon curd – som verkligen uppskattades av alla i familjen – blev jag sugen på att testa även en annan variant och det blev en “orange curd”, dvs en apelsinkräm
Galette är ungefär som pizza fast söt, med smör & socker istället för tomatsås & ost. Galette är god att äta som den är utan garnering precis som en god Margherita
Vi sätter i oss dom orangea (skriver man verkligen så. Apelsinerna, ja alla citrusfrukter faktiskt, är vansinnigt goda just nu vid denna tiden på året och det gäller att frossa, något vi gör vi mer än gärna
Det började med att Tage hade ont i en tass, linkade och hade svårt att gå längre promenader. En god vän till oss äter pulver av hela strandnypon mot sin reumatism och blir hjälpt av detta
500 g flankstek 1 msk japansk soja 1 msk sherry 1,5 dl majsstärkelse 1 morot, skuren i tändsticksstavar 1 rödlök, i tunna klyftor 1 röd chilifrukt, i tunna skivor (om man vill ha hetta) 2 dl neutral rapsolja, till fritering
Galette des rois, på mitt sätt (8 portioner). Har ni hört talas om eller sett denna kaka förut. Första försöket blev inte perfekt, men tillräckligt bra, och oerhört gott
♥ Orange and Chocolate Meltaways ♥Yield. 480 g chocolate ( milk or dark) melted130 g coconut oil melted1-2 tsp orange extract or 3-4 dropps oilCombine the melted chocolate with coconut oil and extract. 1-2 tsp orange
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.