Jag tror att det beror på att jag förknippar småkakefika med soliga stunder på mormors altan. Gaffelkakor är otroligt möra smörsmakande små delikatesser som fortfarande nästan alltid finns i en glasburk i mormors frys
Tryck till dem med en gaffel i ett korsmönster. Gaffelkakormed kaffe och choklad (40 st). Sätt ugnen på 200 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Eller till något annat Gaffelkakormed kaffe och choklad (40 st)
Det är ett enkelt och supergott recept på klassiska Gaffelkakormed choklad och hasselnötter. Tryck till varje bit med mjölad gaffel så att kakorna blir cirka 1/2 cm tjocka
Dessa chokladgaffelkakor är veganska och är alltså sötade med russin (välj ekologiska). Efter min succe med mina russingrottor (jag menar, det är INTE ofta Vincent gillar det som erbjuds), testade jag att göra en ny variant av småkakor med russin - fast med chokladsmak
Rör samman det rumstemperade fettet med sockret och tillsätt ägget. Blanda den stötta kardemumman med potatismjölet och vänd ned de torra ingredienserna i sockersmeten
Tryck med gaffel till runda kakor och grädda i 200˚ (180˚ i varmluft) i 8-10 minuter. Kör smöret, sockret och vaniljsockret i matberedaren till en jämn smet
Använd gärna elvisp med vispar. Blanda till en jämn smet, gärna med elvispen. Rulla smeten till bollar och fördela på plåtar med avstånd mellan bollarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.