Dessa chokladgaffelkakor är veganska och är alltså sötade medrussin (välj ekologiska). Efter min succe med mina russingrottor (jag menar, det är INTE ofta Vincent gillar det som erbjuds), testade jag att göra en ny variant av småkakor medrussin - fast med chokladsmak
Tillsätt mjöl, bakpulver och russin och blanda till smidig deg. Tryck med gaffel till runda kakor och grädda i 200˚ (180˚ i varmluft) i 8-10 minuter. 2 dl russin
Jag tror att det beror på att jag förknippar småkakefika med soliga stunder på mormors altan. Gaffelkakor är otroligt möra smörsmakande små delikatesser som fortfarande nästan alltid finns i en glasburk i mormors frys
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl russin
Det är ett enkelt och supergott recept på klassiska Gaffelkakormed choklad och hasselnötter. Tryck till varje bit med mjölad gaffel så att kakorna blir cirka 1/2 cm tjocka
Tryck till dem med en gaffel i ett korsmönster. Gaffelkakormed kaffe och choklad (40 st). Sätt ugnen på 200 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Eller till något annat Gaffelkakormed kaffe och choklad (40 st)
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Blötlägg russinen i rom minst ett par timmar innan kakan ska bakas, gärna kvällen innan så det får dra in
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. 150 g russin. Arbeta degen på en högre hastighet i ca 5 minuter och tillsätt hela hasselnötter och russin. 150 g russin
Vi började dagen med ett Russin- och hasselnötsbröd. I onsdags bakade jag och mina klasskamrater Jesper & Christopher tillsammans, två härligt pratglada killar som man sällan har det tråkigt med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.