En av mina turkiska favoritmaträtter är Sarma, eller vinbladsdolmar som det heter på svenska. Maria som var på semester i Side i början av sommaren hade en tjejmiddag med medelhavstema och gjorde då vinbladsdolmar
Idag blev det grekiska vinbladsdolmar som är vanliga när man äter grekisk meze. Vinbladsdolmar 4port. När jag var och handlade förra veckan såg jag vinblad i burk och då blev jag lite nyfiken vad man skulle kunna göra med bladen
Pilligt jobb är bara förnamnet men äntligen har jag gjort mina första egna vinbladsdolmar. Dags att ta tag i jobbet, en gång för alla, och göra de där första egna vinbladsdolmarna
Blötlägg riset i varmt saltat vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och skölj riset. Förbered fyllningen. Stek lök, vitlök och pinjenötter på låg värme och tillsätt riset och låt det steka i 5 minuter
Skölj riset noga och väl och låt stå cirka 20 minuter, gärna längre. Skölj vinbladen om det behövs. Blanda köttfärs, den hackade löken, köttfärsen, mynta och persilja
Ibland kan en burk med färdiga vinbladsdolmar vara en räddning på middagsmaten. Ca 10st VinbladsdolmarKrispsallad1st Tomat i klyftor1/2st Röd paprika i bitar2st Citronklyftor1/2st Röd lök10st KalamataoliverLite färsk basilikaLite olivolja att rippla över salladenSalt & svartpeppar från kvarnLite rostad baguette eller liknandeVitlöks & myntayoghurt. Ca 10st Vinbladsdolmar
Foto. Theres Lundén. I våra trädgårdar växer alltid minst en vinranka. I skogsträdgården är det för vindruvornas skull, men i tillsammansodlingen är det för vindolmarnas skull
Arkiv Välj månad augusti 2014 juli 2014 juni 2014 maj 2014 april 2014 mars 2014 februari 2014 januari 2014 december 2013 november 2013 oktober 2013 september 2013 augusti 2013 juli 2013 juni 2013 maj 2013 april 2013 mars 2013 februari 2013 januari 2013 december 2012 november 2012 oktober 2012 september 2012 augusti 2012 juli 2012 juni 2012 maj 2012 april 2012 mars 2012 februari 2012 januari 2012 december 2011 november 2011 oktober 2011 september 2011 augusti 2011 juli 2011 juni 2011 maj 2011 april 2011 mars 2011 februari 2011 januari 2011 december 2010 november 2010 oktober 2010 september 2010 augusti 2010 juli 2010 juni 2010 maj 2010 april 2010 mars 2010 februari 2010 januari 2010 december 2009 november 2009 oktober 2009 september 2009 augusti 2009 juli 2009 juni 2009 maj 2009 april 2009 mars 2009 februari 2009 januari 2009 december 2008 november 2008 oktober 2008 2014 j
Lägg vinbladsdolmarna i en ugnsform och tillsätt 2 dl vatten och lite olivolja. När jag kom hem förra onsdagen från Turkiet hade mamma varit så snäll och använt vinbladen i mitt kylskåp
Idag blev det vinbladsdolmar. Ska testa nästa gång det vankas vinbladsdolmar hemma. VINBLADSDOLMAR - FÖRSTA FÖRSÖKET300 g vinblad (vakuumförpackade i saltlag), sköljda och "uppvikta"3 dl basmatiris (välj hellre något klibbigt ris, vi hade dock inte något annat hemma)1 finhackad gul lök2 finhackade vitlöksklyftor200 g hackade champinjoner2 hackade tomater1 dl hackad slätbladig persiljasvartpepparsaft av ½ citronKoka riset
Lägg vinbladsdolmarna i en ugnsform och tillsätt 2 dl vatten och lite olivolja. När jag kom hem förra onsdagen från Turkiet hade mamma varit så snäll och använt vinbladen i mitt kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.