Vinbladsdolma från Irak
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 pkt Vinblad – ligger de i lag smaka på dem
  • ev behöver de sköljas av pga för mycket salt.
  • 4 dl ris
  • 3 st hackade salladslökar
  • 5 st hackade vitlökar
  • 300 gr lammfärs (nötfärs går också bra)
  • 3 msk torkad mynta
  • 1 dl hackad persilja
  • Kryddor (krävs det mycket av annars blir det inte gott)
  • 5-1 msk svartpeppar
  • 5-2 msk salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk sju kryddor
  • 3 msk granatäppeljuice
  • 2 tsk citronsyra
  • 1 pressad citron
  • 5 dl olivolja
  • Sås
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Övrigt
  • Potatis till botten av kastrullen för att det inte ska bränna fast.
  • Tallrik som ska fungera som tyngd på dina dolma
  • detta för att dolman inte ska vecklas upp av det kokande vattnet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.