The post Gästblogg – En smak av Karin appeared first on Kryddburken. Så sedan 2007 har jag nyfiket följt Kryddburken och flera andra matbloggar som har en lika matnördig ägare som jag själv Det är därför en mycket stor ära att få gästblogga här inne på Kryddburken. 50 g torkad svamp, t ex Karl-Johan eller trattkantareller. 1½-2 dl vetemjöl. Låt puttra under lock på låg värme i ca 1½-2 timmar. 50 g torkad svamp, t ex Karl-Johan eller trattkantareller. 1½-2 dl vetemjöl
Mango Chutney-sås. Mango Chutney-sås. Fick ett mejl från Mattias kusins flickvän med goda recept och fina bilder till bloggen, vilket passar toppen nu när jag inte har så mycket tid
in i ugnen tills potatisen är nästan klar, ca 20-30 minuter. Tvätta rödbetorna och koka de mjuka, ca 30-40 minuter. ca 20-30 minuter Strö över. 225 grader Tvätta rödbetorna och koka de mjuka, ca 30-40 minuter beroende på storlek
1,2 kg grytbitarflingsaltpepparmix1 hackad gul lök1 hackad röd chili3 msk balsamvinäger1 buljongtärning1 ½ msk flytande oxbuljong1 msk worcheistersåsvalfri mängd vatten4 stora färska champinjoner½ burk majs1 pkt knaperstekt bacon½ röd paprika1 dl grädde1 dl creme-fraicheMaizenaredning av valfri mängdGör så här
¼ - ½ dl strösocker. Smaksätt smörkrämen och färga den med karamell- eller pastafärg om du vill. Färga med karamell- eller pastafärg i fina, våriga fäger
Sänk sedan värmen till 200º och grädda i ytterligare 20-25 min. Stöt anis och fänkål i en mortel. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i hälften av vattnet
Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
Nu över till Anna som idag gästbloggar här på mitt provkök. 4-5 dl rapsolja. Låt det dra ut vätskan i ca 5-15 minuter. 1-2 msk potatismjöl. Grädda kakan i 175-200 grader i ca 25-30 minuter tills den fått lite lagom med färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.