Om man väljer att servera en förrätt på sin påskmiddag vill man så klart att den ska vara vårig. En bra förrätt som går att förbereda i god tid är sparrissoppan
Tillsätt äggulorna, en i taget. Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner sockret och vispa lite till. Grädda i mitten av ugnen till marängen har fått färg , ca 20 min
Tygduken kan sen ligga kvar då alla plommonen är på plats och man helt kort kokar upp det hela. Koka under tiden inkokningslagen tills sockret löst sig, ställ åt sidan och rör ner Atamon (ca 1 tsk). Ja, ungefär så gick det till att koka plommonkompott på 40-talet, kanske inte så stor skillnad från hur man gör idag
De är mitt bidrag till Månadens sötsak på Söta saker. Tillsätt. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. 1,5 dl vetemjöl (tillsätt mer om det behövs). Tryck ihop degen till en boll, plasta in den och låt den vila 1 timme i kylskåpet
Här kommer mitt bidrag till Månadens Sötsak. Tog ett recept som jag hade sedan tidigare och bytte ut smaksättningen till krossade polkagrisar och mörk choklad i bitar
I stort sett är det mitt traditionella recept på kladdkaka men, jag har bytt ut vetemjölet mot rågmjöl och tillsatt en finriven morot (gav extra saftighet)
Jag tycker det är superkul att hitta på nya recept, och att experimentera och gegga ihop saker som tillslut blir riktigt goda, är bland det bästa jag vet
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.