och när jag rotade runt i skafferiet efter ingredienserna, hittade jag en påse fullkornsdinkelmjöl som fick utgöra hälften av mjölmängden, med mycket gott resultat
Först ut är ett surdegsbröd med ganska stor andel fullkornsdinkel, men också olika sorters frön. Blanda vatten, surdeg och fullkornsdinkel, rör om ordentligt
100 g fullkornsdinkel. 100 g fullkornsdinkel. Goda frölimpor med surdeg. Här kommer ett recept på surdegslimpor som jag bakat ett par gånger och som alltid har blivit bra
50g jäst5 dl mjölk 2 tsk kardemumma (mal gärna själv) En nypa salt 125 g smör 1/2-1 dl honung Ca 500g dinkelmjöl Ca 250 g fullkornsdinkel Fyllning 1. Ca 250 g fullkornsdinkel
1 dl fullkornsdinkel (eller fullkornsmjöl). 1 dl fullkornsdinkel (eller fullkornsmjöl). Som ni kanske har märkt här så har recepten lyst med sin frånvaro - jag är helt enkelt inne i en sån extrem "torrperiod" just nu och har ingen inspiration alls till att laga någon mat
Smula i jästen och tillsätt fullkornsdinkel och det mesta av vetemjölet. 5 dl fullkornsdinkel. Koka dinkelflingor, 6 dl vatten och salt till en gröt, ca 10 minuter
5 dl fullkornsdinkel. 5 dl fullkornsdinkel. Blev lite sugen på att skiva ett blogginlägg igen. Mitt sista inlägg som är över ett halvår gammalt var inte planerat att vara det sista
1 dl fullkornsdinkel. 1 dl fullkornsdinkel. Spenatsoppa med kokt ägg. Vill ni ha tips på en enkel men fantastiskt god soppa som går galet snabbt att laga till vill jag rekommendera spenatsoppa med kokt ägg
jag brukar använda manitoba cream och delvis byta ut mot fullkornsdinkel/rågsikt eller vad man vill. Smula jästen i en bunke, ha i vattnet och rör/vispa tills jästen löst sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.