Arbeta ihop med skållade rågmjölet med jästblandningen och nästan allt vetemjöl. Skulle tro att om man tar så mycket sirap som det ska vara enligt receptet så blir brödet i klass med förr i tidens sötlimpa (eller finns den kvar fortfarande
Rör ut jästen med lite vatten. Har ni barn som gillar att baka eller kanske känner ni någon som nyss flyttat hemifrån och vill baka eget bröd för att spara pengar
Det har varit en del av er som efterfrågat fler recept på LCHF-bröd och ni vet att jag inte är sen med att testa fram nya recept så här kommer ett litet experiment som visade sig bli kanon
Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Passar till kaffet men också som dessert med bär och vispad grädde. Det här är en underbar och lättlagad kaka som är som en blandning av fluffig sockerkaka och krämig kladdkaka
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Att baka medsurdeg kräver lite tålamod eftersom det är mycket jästid, men det är det värt
Jag bestämde mig snabbt för att baka frölimpa med bönor och kummin. Jag berättade i föregående inlägg om den fantastiska granola med svarta linser jag gjorde tidigare i veckan
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kanelen. Rör ner det rivna apelsinskalet i det kokande vatten och rör ner i kaksmeten
Jag hade inget rismjöl och bovetemjölet räckte precis så jag fick ersätta mitt rismjöl medfullkornsdinkel, vilket gjorde att mitt bröd då inte blev glutenfritt
Snitta brödets ovansida försiktigt med en vass kniv i önskat mönster. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
En mycket god och lättbakad mjuk bärkaka - Servera kakan som den är eller med en klick vaniljvisp. Arbeta med fingertopparna ihop ingredienserna till smuldegen
Men i helgen blev det som sagt var blåbärspajer som försvann lika fort som en avlöning, kanske inte så konstigt eftersom den här krämiga pajen med vaniljsmak är bland det bästa i fikaväg och väldigt svår att motstå, prova vetja ni får två recept idag att välja på, lchf eller "vanlig"
Smörj en brödform med smör och bröa den sedan med skalade sesamkärnor. Så här i juletid brukar jag oftast ha väldigt mycket ledig tid för mig själv, och vid sådana tillfällen tycker jag bäst om att baka/laga mat, då vardagen inte är lika stressig som i vanliga fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.