Artusi var, som de flesta italienare, besatt av matsmältning. Han rekommenderar därför särskilt glass till efterrätt eftersom det kalla ”kallar tillbaka värmen till magen”
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kastanjefyllda vaktlar med pancetta till polenta fritta, spenat och uva fragola (söta druvor) Nötens naturliga sötma fungerar väl till småfågel, som jagas flitigt i toscana men sällan här hemma
Nyrörd glass är fantastiskt. Det är kärlek i frusen form. I slutet av Artusis bok finns ett 20-tal glassrecept, vissa riktigt fina, som gelato di limone, gelato di fragole och gelato di tutti i frutti
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Fragola, tryfflar, färsk buffelmozzarella och pasta i alla dess former och färger. Om man vill bedriva världens bästa saluhall i Stockholm så är det förstås viktigt att ha lite koll på hur andra saluhallar och matmarknader gör runt om i världen
Acqua minerale frizzante q. Aggiungete piano piano l’acqua frizzante ed intanto mescolate. L’acqua frizzante vi permetterà di creare una pastella leggera e croccante
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.