Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter. Skölj och skiva purjolök och löken och bryn det tillsammans med kasslern och champinjoner tills löken mjuknat något
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Och en ny version av falukorv som man inte kan få för många utav heller. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta
Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
Makens kusin och hennes familj är veganer och jag brukar alltid baka ett par veganska grejer när dom kommer över (eller lagar vegansk mat när dom kommer över på middag)
På lunchmenyn idag stod ris som i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön. koka riset (basmatiris) i buljong och ha också i en dutt tomatpuré och en skvätt olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.