Dags att försöka byta ut sötsakerna mot något lite nyttigare, vilket är lättare sagt än gjort… Dessa frökex, från Caroline med bloggen ”Älska att baka”, har blivit en favorit under hösten
Passar bra som knäckebröd och gott med smör och ost på. • Frökexen kan lätt gå sönder om man brer smör på dem, pröva i så fall att bre smör på ostskivan
Dessa kex gjorde min assistent Eva-Lott till en tjejträff hon skulle på och dagarna efter kom hon över till mig med några så att jag fick smaka, Tack Eva-Lott
Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, förslagsvis med en slickepott. Eller så kan du lägga ett extra ark med bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten
Kexen är superlätta att göra, och passar lika bra med ost och marmelad, som med någon salt röra. De här goda frökexen snodde jag ganska spontant ihop igår, när jag skulle ha några vänner på glöggmingel och lunch
Jag är beroende av dessa frökex. Tycker det är så gott❤️Två plåtar fick det bli ikväll. 2 dl majsmjöl 1dl solroskärnor 1 dl pumpa kärnor 0,5 dl linfrön 0,5 dl rapsolja 2 dl kokande vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.