Dags att försöka byta ut sötsakerna mot något litenyttigare, vilket är lättare sagt än gjort… Dessa frökex, från Caroline med bloggen ”Älska att baka”, har blivit en favorit under hösten
Frökex och fröknäcke har blivitväldigt populära, inte bara i LCHF/Paleokretsar. Populära frökex. Det finns nu en mängd olika sorter ibutikerna, så roligt att det börjat dyka upp gott bröd även för oss som inte tål gluten eller av annan anledning väljer att inte äta spannmål
Jag älskar att planera middagar och fester för då får man verkligen frossa i recept. -) Det är roligt att få leta allt ifråntilltuggtillvicknings recept
Smarriga kex är det här som ni säkert redan testat men de är så himla goda så ni får receptet ändå. Goda till ost av alla de slag och vill man bara ha de som nyttigare snacks så strör du på lite extra flingsalt bara
Blanda ihop alla ingredienseri en bunke. Tillsätt kokhett vatten och rör ihop. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, förslagsvis med en slickepott
Har länge funderat på att göra frökex, så i helgen gjorde jag slag i saken. Häll alla frön i en bunke. Täck fröna med vatten och låt stå i kylen iminst sex timmar, gärna över natten
Nu är det bara en vecka kvar till en av årets stora matnjutarhelger så idag får du ett recept på en riktigt läcker laxröra, som jag på bilden serverar på frökex
Istället för att köpa färdiga ostkex var det här en kul variant. Fröna kan du variera efter smak. Börja med att blanda alla torra ingredienseri en bunke
Tidigare har jag gjort frökex med någon form av mjöl. Nu testade jag att göra dem helt mjölfria. Nästa gång får jag testa att smaksätta frökexen med någon god krydda
Idag bakade jag egna kex, frökex som är de hittils godaste jag bakat. Högt upp på min ”bästa gotta” – listafinnsbrieost med diverse marmelader och olika kexsorter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.