Ni flackar med blicken och börjar hyperventilera. Men nu är de tillbaka och ligan Emma, Johanna, Lotta och Kim är återigen samlad under gastronomiska former
Denna tårta har en ganska netural mandelbotten (med lite smak av kokos). Vispa den resterande grädden med elvisp tills konsistensen börjar bli fluffig (vispa inte grädden för hård)
Drack alldeles för mycket vin och sov därmed dåligt. Sila ner i glas och toppa med mousserande vin. baguette (givetvis) och tapenade på svarta oliver, kapris och med en hint av kakao(
Så ni som läser här får följa med oss fyra livsnjutare (minst) en runda till. Gästerna välkomnades med en äpplemimosa, en cocktail med en del Kivis äpplejuice och tre delar bubbel
Det är ju som det är medfotograferingen av maträtter, vissa gör sig helt enkelt bättre som smakupplevelse än vad dom gör som blickfång och dagens kycklinggratäng är just en sådan
Min kusin Martina gifte sig med sin Kim, och det var så klart bara hur fint som helst. Hoppas ni alla haft en riktigt bra vecka där ute, fylld med solsken
Halloumi är huvudingrediensen här, den tillsammans med champinjoner är det som ersätter de mer vanliga korvbitarna (eller helt kött om det är biff stroganoff)
Det var riktigt svårt att hålla sig från att äta upp dem innan de skulle fotas efter att ha gjort misstaget att bara smaka en kaka som vart deformerad och inte passade till fotograferingen
Och som vanligt lägger jag inte ner någon tid på fotograferingen och inte heller någon som helst redigering men tycker de blev himla bra ändå med en vanlig simpel digitalkamera
Vi hittade vegetariska biffar hos vår favorittant, Kim som bloggar på "Tant Russins bak", och biffarna hade gjort en lång resa med flera mellanlandningar innan dom hamnade i Kims kök
Köttfärssåsen blir något lösare i konsistensen än på bilden men jag fick ta bort lite vätska inför fotograferingen för att inte dölja pastan helt i sås
Kim (Tant Russins Bak) och Emmy (Remsans bistro) gjorde mig den äran och hälsade på. Kanske låter brutalt att snitta falukorven men det är så den får extra fin färg och lite knaprig yta i ugnen så gå loss med kniven
Börja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Om ni vill skala även potatis, jag brukar bara tvätta dem och använda dem med skalet på nu när de fortfarande har så tunt skal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.