4 st squash2 små gula lökar2 dl ättiksprit (12%)4 dl strösocker6 dl vatten2-3 tsk senapsfrö (jag använde bruna)5 msk grovt hackad persiljaSkär squashen i halvmånar. Den här satsen räckte till 2 st 1-literns glasburkar. 2-3 tsk senapsfrö
4 - 6 msk hackad dill. 4 - 6 msk hackad persilja. Börja med att skiva gurkorna tunt i en stor skål. Hacka dillen samt persiljan och klipp lökstjälkarna i smala ringar
koka upp lagen igen, krydda med tex torkad röd chili och häll över grönsakerna i rena små burkar. Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett
Okej, det är bara att erkänna att jag inte tyckte att den snabbinlagda gurkan (se tidigare recept) inte var helt 100%-ig. Borsta gurkorna rena i kallt vatten, skär dem sedan i ca 3-5mm tjocka skivor
Skölj gurkan. Skär den i tunna skivor. Lägg skivorna i en skål eller burk. Blanda ättiksprit och vatten, smaksätt lagen med sötningsmedel, peppar och salt
Låt den inlagda sillen stå och dra i 1-2 dygn. 1. Skölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
Ändå är vi inte så många gurkodlare här, i alla fall inte om man jämför med de gurkodlingar som förekom i staden på 1700-talet. 2-4 tsk gula senapsfrön. 4-15 dillkronor efter tycke och smak och vad du har hemma. 2-4 tsk gula senapsfrön. 4-15 dillkronor efter tycke och smak och vad du har hemma
Inlagda jalapenos är ett utsökt tillbehör till t ex tacos eller enchiladas. Skölj chilifrukterna. mat , recept , inlagd jalapeno , jalapeno , santa fe grande , chili , inläggning , syltad
2 msk Thai sweet chilisås. ½ - 1 msk sambal oelek. Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner dem i gräddfilen som du rört ihop med såsen och sambal oelek
Grunden till inlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Kommer ihåg när jag gjorde inlagd sill för första gången och hällde på den varma lagen och sillen blev kokt, inte riktigt vad jag ville ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.