Dagens snacks till Ungerns GP blev bjärekycklinglår som jag confiterade under gårdagen. Brände av dem lite snabbt i ugnen med några kvistar timjan inför servering
1 pkt smördeg (finns i frysen). 1 ägg + en skvätt mjölk. 1. Grädda sen i ugnen i ca 15-20 minuter (tills dom har fått lite färg). 1 pkt smördeg (finns i frysen). 1 ägg + en skvätt mjölk
Det finns nu för tiden många sidor på nätet där du bara fyller i vikt, längd, ålder osv och som räknar ut detta åt dig, men den vanliga formeln man använder är Harris & Benedict-ekvationen från 1919. 5 + (13. 1 + (9. 563 x kg) + (1. t med en stress- och aktivitetsfaktor från 1. 0, där 1. 1/2 mogen avocado. 1 salladslök. 1 msk sesamfrön. 1/2 dl soja. saften från 1/2 lime. 1 vitlöksklyfta. 1/4 röd chili. 1. 21g protein. 1 g kolhydrater. 23g fett (nyttigt fett från lax och avocado) 13. 1 salladslök. 1 msk sesamfrön. saften från 1/2 lime. 1 vitlöksklyfta. 1/4 röd chili. 21g protein
drygt 1 kilo blomkål, putsad och delad i mindre buketter. 1 gul lök, finhackad. ungefär 1 liter kycklingbuljong (mängd efter smak). 1 burk cannelinibönor. 1,5 dl finriven parmesanost. 1. Koka i 10 minuter på medelvärme. 10. 11. 12. 1 kilo blomkål, putsad och delad i mindre buketter. 1 gul lök, finhackad. 1 liter kycklingbuljong (mängd efter smak). 1 burk cannelinibönor. 1,5 dl finriven parmesanost
10 billiga maträtter, för årets fattigaste månad. 1. Morots- och linssoppa, ca 15 kr/portion. One Pan Pasta, ca 14 kr/portion. Falsk fläskfilé, ca 15 kr/portion. Citruslax, ca 15 kr/portion. Pasta med tonfisk och citron, ca 10 kr/portion. Korv- och äppelgryta, ca 12 kr/portion. Baconpytt, ca 10 kr/portion. Kycklingpaj med spenat, ca 18 kr/portion. 10. Frikadeller i Tomatsås, ca 18 kr/portion. 2017-01-10 @ 19
Glutenfri Chokladfondant (4 port)ca 2msk kakao (till formarna)25g vit choklad100g mörk choklad (70%)100g smör plus lite extra till formarna2 ägg1,5 äggulor (eller en stor gula)45g farinsocker (nästan 1/2dl)1/4 dl havremjöl (använder Carlshamns havremjöl)Smöra 4 puddingformar som rymmer minst 11/2dl. Sätt ugnen på 180 grader. Häll upp i formarna och lämna 1 cm kvar till kanten. Sätt dem på en bakplåt och grädda i 9-10 minuter tills chokladfondanten fått en skorpa på toppen och börjar släppa runt kanten. 100g mörk choklad. 100g smör plus. 1,5 äggulor (eller en stor gula)
Eftersom jag lagade min pulled pork som söndagsmiddag, körde jag den på 100 grader, i knappt sex timmar. 1 burk Mutti krossade tomater. 1 tsk nystött spiskummin. 1 tsk flingsalt. Sätt ugnen på 100 grader. 1 pkt jäst. 1 tsk råsocker. 1 tsk salt. cirka 700 gram vetemjöl (knappt 12 deciliter). Kavla ut dessa till cirka 1,5 centimeters tjocklek, och grädda dem i mitten av ugnen på 200 grader i 10 minuter, eller tills de fått fin färg. 1 burk Mutti krossade tomater. 1 tsk nystött spiskummin. 1 tsk flingsalt. 1 pkt jäst. 1 tsk råsocker. 1 tsk salt. cirka 700 gram vetemjöl (knappt 12 deciliter)
24 januari, 2017. 13-åringen i mig kommer fram och jag skäms för vad jag har i matlådan på jobbet. 1 gul lök. 11/2 dl röda linser. 1/2 tsk chilipulver. 1/2 tsk spiskummin. 13 dl grönsaksbuljong (vatten + fond/tärning). 5 januari, 2017. 10 november, 2016. 11 oktober, 2016. 11 maj, 2016. 28 januari, 2016. 22 januari, 2016. 13-åringen i mig kommer fram och jag skäms för vad jag har i matlådan på jobbet. 1 gul lök. 11/2 dl röda linser. 1/2 tsk chilipulver. 1/2 tsk spiskummin. 13 dl grönsaksbuljong (vatten + fond/tärning)
Konstigt att det alltid känns så länge mellan lönerna bara. 400 g pasta1 pkt bacon (140g)1 dl pesto150 g fetaost. 1 pkt bacon. 140 g. 1 dl pesto. 150 g fetaost
Den som känner för att fynda barnsaker, ska bege sig till Kulturhuset Kåken i Härlanda imorgon kl 11-15. Kycklingragu med tomat och spenat4 portioner400 g kycklingfilé1 msk olivolja130 g färsk babyspenat150 g fetaost400 g passerade tomater1/2 grönsaksbuljongtärning2 tsk socker1/2 tsk salt1 krm svartpepparStrimla kycklingfilén. Låt sjuda sakta under lock ca 12 minuter. Vänd ner spenaten, smula ner 100 g av fetaosten och låt puttra ytterligare några minuter. 1/2 grönsaksbuljongtärning
2016-02-23, 22. 16. Tillsätt 1 liter vatten och 2 stycken ekologiska grönsaksbuljongtärningar. Låt koka 10 minuter. Smaka av soppan med saft från 1-2 citroner, cayennepeppar, torkad koriander, salt och peppar. 1 liter vatten. 10 minuter Mix
Den här rätten presenterades i Allt om Mat 2001 i ett nummer inför Alla hjärtans dag. 1 msk ljus soja. 1 tsk rivet limeskal. 1 tsk sesamolja. 1 pressad vitlöksklyfta. 1 tsk riven ingefära. 1 msk honung. Låt marinera kallt i minst 1 timme, gärna längre. Blanda samman dressingen och låt den stå och mogna minst 1 timme före servering. Utbudet har ju förändrats enormt sedan 2001
Nigella påstår nämligen att hon har formeln till en saftig kalkon. Julen 2013 lämnade jag därför boken hemma. Hemligheten enligt Nigella är att 1) låta kalkonen ligga i en socker/saltlag över natten. 1 kalkon. 1 msk hela kryddnejlikor. 1 msk kryddpepparkorn. 1 msk vita senapsfrön. Vår 5-kiloskalkon skulle stå i ugnen i ca 2 h 15 minuter enligt tabellen ovan. 1 kalkon
1 dl rött vin. 1 skivad gul lök. Sätt ugnen på 125 grader och ställ in formen mitt i ugnen och låt den stå inne ca 1½ timme. Steken är färdig när termometern står på 71-72 grader, låt steken sedan vila i ca tio minuter. 1½ dl torkad svamp. 1 msk japansk soya. 1,25 dl strösocker. 1 gnutta vodka. 1 morot, hyvlad. 1 liten palsternacka, hyvlad. 1 pressad vitlöksklyfta. 1 kryddmått nymald svartpeppar. 1 dl rött vin. 1 skivad gul lök. 1½ dl torkad svamp. 1 msk japansk soya. 1,25 dl strösocker. 1 gnutta vodka. 1 morot, hyvlad. 1 liten palsternacka, hyvlad. 1 pressad vitlöksklyfta. 1 kryddmått nymald svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.