Vilt, hagel och molekyler
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g hjortstek
  • ½ dl torkad svamp
  • salt
  • peppar
  • Marinad
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl rött vin
  • ½ dl olja, gärna Gunnarshög rapsolja
  • 1 skivad gul lök
  • 1½ dl torkad svamp
  • ½ dl svartvinbärsgele el. rönnbär
  • 2 msk smör
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl kalvfond
  • 1 msk japansk soya
  • Rårörda blåbär (barnförbjudna)
  • 3 dl blåbär
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 gnutta vodka
  • Rör samman i en bunke till sockret smält.
  • Sallad god till vilt
  • 3 stjälkar fänkål, strimlad
  • 1 morot, hyvlad
  • 1 liten palsternacka, hyvlad
  • ½ hackad gul lök
  • vitlökspulver
  • ½ pressad citron
  • Blanda samman grönsakerna i en skål och häll över dressing.
  • Dressing
  • 3 msk olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 1 kryddmått nymald svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.